2016-03-06

A hajó

A Thetis 1963-ban épült egyedi megrendelésre, egy német üzletember részére. Mind a design mind a felhasznált anyagok egyszerre árulkodnak luxusról és jó ízlésről. A hajó teste fémből készült, míg a felépítmény teljes egészében hondurasi mahagóniból, a hajtásért pedig két darab 4000 ccm Mercedes motor felelt. A Thetis bejárta a világot, míg vissza nem került szülőhelyére, a Boden-tóhoz, Németországba, ahol egy 100 éves német hajóépítő műhelyben várta, hogy újra vízre kerülhessen. Innen került 10 éve a Balatonra, hogy aztán a Sió csatornán keresztül megérkezzen hozzánk, Budapestre.


A hajóra itt teljes felújítás várt. A korhadt falak cseréje mellett megújult a víz- és fűtésrendszer, valamint a teljes elektromos rendszer és a két kilométernyi kábelhálózat. Az eredeti motorokat lecseréltük két vadonatúj 4996ccm Mitsubishi alapra épült Solé Diesel SM-105 motorra, a régi sebességváltókat pedig technodrive váltókra. A fa felületek pótlására Amerikából rendeltünk hondurasi mahagóni lemezeket. A hátsó fedélzeten a vászontetőt keménytető váltotta fel, a fém korlátokat pedig fakorlátok. A manapság már igazi ritkaságnak számító hondurasi mahagóni dekk is megújult és kialakítottunk egy napozó felületet is.

A legmodernebb navigációs és biztonsági berendezések mellett olyan finomságokat építettünk be, mint például a padlófűtés a fürdőben. Megdupláztuk az üzemanyag tartályok méretét és felszereltünk 2db 250W-os napelemet, amely folyamatosan ellátja árammal a hajót.

A Thetis egy 50 éves gyöngyszem – gazdag múlttal, és egy olyan jövővel, amiben neked is részed lehet.


events

ESEMÉNYEK

sightseeing

VÁROSNÉZÉS

tours

TÚRÁK

gastro

GASZTRONÓMIA